Äntligen lov!!

Wohooo! Imorn åker vi till filippinerna. Gud vad jag längtar! Jag tror att det kommer bli grymt kul. Angelica, hennes kompis Billy som är här på besök från sverige och jag har varit och sett Avatar på bio ikväll. Jag tycker inte alls om såna science fiction filmer med färglada aliens egentligen men den här var faktiskt bra måste jag säga. Vi såg den i 3D så det gjorde väl det hela lite roligare också. Och, jag fick användning för mina raggsockar jag tagit med mig. Det var rikitgt kallt på bion men jag frös inte jag! Jag visste väl att de skulle vara bra till något =)


Billy, Jag, Angelica på Avatar

I tisdags kväll var vi ute och åt för Billy fyllde år. Andrew, en annan utbytesstudent som också bor på amarin, skulle ta oss till en bra mexikansk restaurang som han kände till. Vi gick runt i säkert en halvtimme och letade. Killar och lokalsinne alltså :) När vi väl kom fram så hade de stängt. Vi hittade en annan mex restaurang bara några meter bort. Den hade tyvärr stängt för renovering men hade ett take-away-hål-i-väggen. Vi ville ju gärna sitta ner och äta förstås. Servitören (som var en otroligt härlig och trevlig ladyboy) trollade fram bord och stolar som han placerade på en parkeringsplats. Inga konstigheter. När billys nachos kom in hade de satt i ett tårtljus i guacamolen. Så himla fint!

Jag, Angelica, Andrew, Billy, Micke på den mexikanska "restaurangen"
 

I går var vi ute och partajade. Hade verkligen grymt kul. Träffade ett par thailändska vänner (lite mer civiliserade den här gången) som tog med oss till en efter-klubben-klubb. Det var verkligen en superkul kväll! Här är bildbeviset:




I vanlig ordning beställde vi McDelivery på vägen hem. Här väntar vi utanför amarin på att maten ska komma :)




Nu ska jag packa klart det sista för filippinerna och sen gå och lägga mig. Jag vet inte om jag kommer att kunna uppdatera bloggen när jag är där. Jag ska göra mitt bästa, men blir det inget så hörs vi när jag är tillbaka nästa måndag. Ta hand om er alla ni! Puss och kram


Scooterfrälst!

Hej alla fina vänner och familj! Nu är jag tillbaka från huset på landet. Oj oj oj vad härligt vi har haft det! Angelicas föräldrars hus är superfint! Helt perfekt att åka till över en helg om man vill ha sol, strand och bad. Det ligger på landsbygden så det finns inte så mkt annat att göra än att ta det lugnt. Men det känns som att det är precis vad man behöver när man bor i bkk, lever i hetsen och andas in den här smutsluften varje dag.

Vi (angelica, dee, micke och jag)  kom fram i fredags kväll och hoppade av bussen vid stora vägen vid en stor mataffär där vi gick in och handlade lite basvaror d.v.s. vatten, chips, frulle och öl. Sen tog vi en tuktuk-taxi till huset där vi satte oss på verandan, slappade och lyssnade på sysorna och geckosarna. Geckosar är såna små gröna harmlösa ödlor som sitter på husväggar och ger väldigt speciella ljud ifrån sig. Jag var förskräckligt nervös för att vara i närheten av en sån första dagen jag kom till thailand och mötte en sån det första jag gjorde när jag öppnade dörren till mitt rum. Nu har jag förstått att de är ganska snälla, antagligen mer rädda för mig än jag är för dom och att det finns betydligt många fler andra djur att vara mer rädd för.


I tuktuken på väg till huset






På lördagen bestämde vi oss för att leta upp ett ställe där vi kunde hyra varsin scooter för att kunna ta oss mellan hus, by och strand lite lättare. Vi gick in till en butik där de sålde scootrar och frågade om de även hyrde ut. De kunde visst bara thai men vi förstod att de bad oss att sitta ner och vänta. Efter ett tag fick jag en telefon i örat och i luren var en energisk thai-kvinna som sa att hon hade scootrar hemma som vi kunde hyra. Hon skulle komma och hämta oss om ett par minuter. Det kanske inte precis var den normala scooterhyrningsprocessen vi är vana vid, men ok, det blir nog bra tänkte vi. Och det blev det! Vi hyrde scootrar och körde iväg. Det var lite nervöst och stapplande i början eftersom ingen av oss direkt har kört scooter innan. Men det gick bra, och jösses vad kul det var! Jag älskar att köra scooter. Det går typ inte att göra något fel heller. Gas, broms, blinka. Det var det. Lätt som en plätt!



Fyra små moppepojkar. I bakgrunden ser ni angelicas föräldrars hus. Ser fint ut va?


Resten av dagen var det playan som gällde. Åh vad jag hade längtat efter strand och hav! Jag kommer inte ens ihåg när jag var på solsemester sist. Underbart var det! Lite molnigt men skönt ändå. Jag var duktig och smörjde in mig med solskyddsfaktor 25. Efter ett tag på stranden kom några killar med en elefantbebis förbi. Så himla söt! Betalade man 20 Bath (5kr) så fick mata den med nån sorts frukt. Några timmar senare var vi för rastlösa för att ligga still och var mycket mer sugna på att köra scooter så vi åkte på en sightseeingtur. Vi hamnade på en lite lokal festival av något slag, där man kunde spela spel och köpa allt från kläder till husdjur och möbler. Angelica gick lös i smyckesståndet och köpte örhängen och armband för en summa som antagligen fördubblande butiksinnehavarens dagskassa. Efter festivalen tog angelica oss till byns bästa restaurang. Helt underbar utsikt med fantastisk mat!

Stranden



Lunch på playan



En elefant på stranden. Inga konstigheter.




Vad gjorde ni själva i helgen? ;-)




Stranden vid festivalen på kvällen


På restaurangen

Efter maten var vi så proppmätta att vi antagligen hade kunnat rulla hem utan våra scootrar. Vi åkte hem spelade kort på terassen och sen blev det kväller. Tröttmössor hela högen.
På söndagen gick vi upp tidigt för att utnyttja dagen till max. Jag var lite besviken att jag inte fått nån färg av solen dagen innan så jag tyckte visst att det var en bra idé att skippa solskyddsfaktorn denna dag. Jo, tjena vilken bra idé det var då! Det var strålande sol hela dagen och jag spenderade nästan mer tid i vattnet än på land. Efter en hel dag på stranden spände det lite i huden och min hudton skiftade ganska starkt i rött.
Efter tre timmars bussresa hem till bkk hade det hela förvärrats med en gräslig fart. Jag såg nu ut som en nykokt signalkräfta. Alla vi mötte på amarin frågade om vi hade vart på stranden i helgen. ’Det ser ut som ni har fått lite färg’. Jo tack, that’s a nice way to put it! 


Behöver jag säga att det svider?



Det positiva är att oavsett hur mycket jag än försöker kan jag inte få några rynkor i pannan idag. Huden är alldeles för stel och svullen för att kunna bilda ett veck. Här rör sig ingenting sörrni! Jag tog två alvedon igår innan jag la mig efter att jag pratat med pappa i telefon. Han skrämde upp mig då han sa att man kan få 2a gradens brännskada av solen här och att jag kunde bli som han blev på kanarieöarna när vi var där. Pappa var lite övermodig och solade insmord i kokosolja en dag. Efter det fick han frossa och feber. Hela natten låg han och skakade i sängen och jag grät för jag trodde att han skulle dö. Haha.. herregud vilket drama. Jag började i alla fall aldrig skaka igår men jag har haft ståpäls på armarna i ett helt dygn nu och detta var första natten jag frös sen jag kom hit. Och jag hade aircon avstängd. Haha, lesson learned =) Använd ALLTID solkräm!
Allt som allt hade vi i alla fall ett par superhärliga dagar i ban chang. Tack för att du tog med oss till ert hus och tack för en underbar helg svensson!

Nu på morgonen har angelica, micke och jag varit på immigration bureau för att skaffa ett re-entry permit på våra visum så att vi får komma in i landet igen när vi åker ut. Vi har nämligen bokat biljetter till filippinerna! Vi åker på fredag kl 12 och är 6 personer som åker tillsammans. Planen är att stanna i manila 2 nätter där vi ska kolla på stan, shoppa lite och träffa angelicas kompisar som är från filippinerna. Sen åker vi vidare ner till boracay, som enligt angelica är ett av de finaste ställerna på jorden. Det låter ju bra! =) Där stannar vi på stranden ett par dagar för att sen åka tillbaka till manila. Flyget tillbaka till bangkok gå den 31 jan. Så nästan 10 dagars semester blir det! Det ser jag fram emot sjuuuukt mycket.

Men först: Back to reality. Imorgon kanske jag har en presentation i thai rural development om professorn drar min grupps arbete ur högen. Och på onsdag är det första testet i beginning thai. Vi måste inte bara kunna prata och förstå utan även kunna skriva också. Alltså inte tecknena men stava med vanliga bokstäver. Inte helt lätt. Att förstå vilken sorts appostrof eller vilket tak som ska placeras var är ett helt mysterium. Det blir nog lite utav en gissningslek skulle jag tro. Bäst att sätta igång!


Uppdatering

Hej på er! Vad gör ni? Jag har just roat mig med att slå ihäl ett 10-tal äkliga insekter som flög som besatta runt mina taklampor eftersom jag glömde stänga balkongdörren när det blev mörkt. Då har jag lärt mig något av det. Sorry för dålig uppdatering mina vänner. Det har vart full rulle här. Är det inte fest så är det skolan som kallar. Vad har hänt sen sist då? Jo, i måndags så var jag faktiskt på ännu mer sightseeing. Jag, Dee och Micke hoppade på en båt som tog oss neråt på floden som går genom Bangkok, Chao Phraya River. Vi åkte till slutstationen och på tillbakavägen gick vi av i China town och promenerade en bit innan vi tog en båt tillbaka. Senare på kvällen åkte vi till en indisk restaurant nära khao san road. Superhärligt ställe med skön atmosfär. Vi satt och njöt av våra chicken tikkas på en indiskt dekorerad balkong. Hög mysfaktor!

Längs Chao Phraya River





Så här ser jag ut när jag åker båt.
Så här der jag ut när jag åker båt.


China town
China town


Sugen på en platt anka?
sugen på en platt anka?

eller på ett grishuvud kanske?
eller på ett grishuvud kanske?


En annan kväll bestämde vi oss för att besöka en av bangkoks skybarer. Vi åkte till Vertigo som ligger på toppen av ett hotell. Baren ligger på 59:e våningen!! Utsikten var helt förstummande! Priset för en drink låg nästan i klass med svenska priser men det var det lätt värt. I taxin tillbaka beställde vi burgare från MCDelivery som kom fram till Amarin ungefär samtidigt som oss :) Haha det är så härligt, så härligt att ha 24h donken service :) Här är några bilder från Vertigo:

Angelica och jag
Angelica och jag



Chrystal och jag
Chrystal och jag



Utsikten från 59:e våningen
Så här ser Bangkok ut från 59:e våningen


Igår kväll var det fest på taket igen. Amerikanarna hade kommit på ett tema till festen som dom verkade vara grymt nöjda med. 'Slut up your uniform'. Tjejerna gick runt i skjortor uppknäppta till naveln och killarna hade diverse konstiga variationer av sina uniformer på sig. Amerikanarna var ganska ensamma i sina utstyrslar då resten av oss behöll våra vanliga kläder på. Det var en kul fest i alla fall.

Denna veckan dök även en otrevlig överraskning upp. Jag är tvungen att plugga också! Läraren i thai rural development var så vänlig och gav oss ett grupparbete där vi ska komma på bestående problem, deras orsaker och lösningar i rural areas i thailand. Inte ett ämne jag vet speciellt mycket om men med lite chansningar, wikipediaforskning och hjälp av de thailändska studenterna har det gått bra.

För helgen är det planerat att angelica, jag och några fler åker till angelicas föräldrars hus i morgon efter skolan. Det ligger i Ban Chang ca tre timmar från bangkok nere vid kusten. Det ska bli så skönt med lite strand och hav! Här i Bangkok är man fångad i värmen och den enda möjligheten till svalkning är att låsa in sig i sitt rum och gasa på aircon. Visst finns det pooler man kan gå till i närheten men det är ju lite meckigt ändå. Nä, sand mellan tårna ska det va! Från och med nästa fredag har vi drygt en veckas lov från unit. Tydligen är det university games den veckan. Vi tar självklart chansen och reser bort! Philippinerna blir det. Angelica har redan varit där och är så förtjust i landet att hon vill tillbaka. Jag låter mig guidas helt enkelt.

Nä, nu ska jag gå igenom mitt arbete innan jag skickar det till resten av gruppen. Jag hör av mig efter helgen! Kramar


Helgen

Hej, hej. Jag hoppas att ni har haft en bra helg! Det har definitivt jag haft.

I fredags hade vi vår andra lektion i thai. Direkt efter det tog jag och Angelica, en svensk tjej som också är utbytesstudent på thammasat och bor på amarin, en taxi till ett köpcentrum för ett shoppingmarathon. Redan i taxin började vi öva våra thaiskills och resten av helgen har fortsatt så, snart är vi nog flytande på thai tror jag :) Haha eller inte riktigt kanske med vårat 3menings ordförråd. Stället vi åkte till är ett turist shopping mall så de har även storlekar som passar en svenne. Shortsen jag köpte var i storlek xxl dock. Haha jag undrar hur xs ser ut, det lär ju vara som dockkläder. I alla fall köpte vi skoluniformer, lite dekosaker till rummet och jag lyckades även hitta en del kläder som täcker det dom ska. Däremot så hade jag, innan jag åkte hit, inte riktigt tänkt på att skostolek 41 kanske inte ingår i standardsortimentet i thailand. När jag frågat efter min storlek i x antal affärer började jag få lite smått panik eftersom att jag behöver ett par svarta ballerinaliknade skor till skoluniformen. Annars får jag inte skriva proven! Till slut hittade jag i alla fall en mer välsorterad affär som hade storlek 41. Jag hittade inga ballerina men ett par gå-ut-sandaler. Och det var ju bra så att jag får följa med dom andra in på klubben nästa gång :) Skönt att veta att det finns butiker med stora skor trots allt. Synd bara att priserna är fem gånger så höga som i stånden. Men men så är det att vara big foot i thailand.


När vi kom hem gick vi direkt ner till den lilla restaurangen precis utanför stället vi bor på. Det är ett hål väggen med 3 bord och man kan även få maten levererad upp till rummet. En måltid kostar ca 7 sek. Härligt! Medan vi åt träffade vi lite andra studenter som också var sugna på att gå ut och ta några öl. Vi tog en taxi till khao san road, backpackergatan i bkk, och provade lite olika ställen. Vi hamnade till slut på en klubb och det var här den första riktiga kulturchocken slog till. Det var ett blandat ställe med både turister och thais. Eller ja, de thais som var där var tjejer som mer eller mindre jagade utländska killar. I alla fall, stod jag vid baren och hade beställt en öl. Medan jag väntade tänkte jag att jag kunde öva min thai och sa ’hej, vad heter du?’  till en thaitjej som stod bredvid mig. Hon skrattade lite nervöst och puttade mig lite skämtsamt i sidan. Hon sa nåt på thai och jag försökte förklara att jag inte direkt kan mer thai än den meningen jag just sagt. Hon kunde inte engelska. Det här blir ju ingen bra konversation tänkte jag så jag log och vände mig om. Jag fick min öl och skulle precis gå till de andra då hon biter till mig på bröstet! Whaaaaat??!! Hahahaha!! Så himla sjukt. Vad tänkte hon där liksom?! Förutom den här lilla incidenten hade vi i alla fall riktigt roligt den kvällen! Här är några bilder från i fredags:


Dom här var jag ute med. Dee (USA), Angelica (svensk), Micke (svensk), Steve (USA).
 








Vi kom i säng först runt 6 på morgonen så gårdagen var inte speciellt produktiv. Jag blev väckt kl 14 och då var det bara upp o hoppa och ta en taxi till donken. Efter svullfesten tog vi en runda i en supermarket innan vi åkte tillbaka till amarin. Sen var det redan kväll och vi började om igen. Drog ihop några som ville gå ut åkte till en klubb. Väldigt fancy ställe och färre turister. Vi fortsatte till en annan klubb. Det var en stor lada proppad med enbart thais, så ni kan ju gissa om jag kände mig som en jätte på det stället. Jag hade väldigt bra sikt i alla fall. Det var däremot lite svårt att hålla koll på dom jag var där med eftersom alla har mörkt hår. Det var ett liveband som spelade thailändsk rock på det stället. Riktigt bra musik faktiskt! Vi var inte ute speciellt länge för alla var så trötta.


Till frulle imorse var det donken som gällde igen ;) Men vi tog ingen taxi dit den här gången. Vi börjar nämligen bli mer rutinerade nu och har bytt strategi. Vi gick ner till lobbyn och ringde efter Mc Delivery. Donken har hemköreservice här! Hur underbart är inte det?!! :) Efter den lilla energikicken gick jag och Dee ut på vår första sightseeingtur. Vi gick till the grand palace, där thailands tidigare kungar brukade bo. Jag tror inte att den nuvarande bor där i alla fall. Jag är för dåligt påläst för att kunna berätta mer om det. Ni får googla om ni är intresserade ;) Det var i alla fall ett väldgt fint palats med en massa olika häftga byggnader, temper och buddhas. Så här der det ut från utsidan:







När man går in i grand palace får man inte ha för kort kjol på sig och man måste täcka axlarna. Så jag var tvungen att ta på mig en tröja över mitt linne. Puh, det var förskräckligt varmt!

 

 

Jag tänkte även bjuda på lite bilder av universitet. Det här kortet har jag tagit när jag satt på båten på väg till skolan:

 

Kafeterian


Och jag på innergården


Usch jag bara sitter här och kladdar. Luften är verkligen extremt fuktig. Ibland känns det som man inte riktigt kan andas. Verkar inte ens som att aircon kan styra upp det problemet. Men jag ska inte klaga. Ni sitter ju där hemma i kylan och fryser era stackare :) Nu ska jag läsa i min lonely planet och ta reda på vad det finns att se i den här stan!


Hoppsan!

Jag glömde visst ändra rubriken. Är inte så haj med det här bloggandet än. Ullis, min bloggcoach, kan man ändra rubriken när man redan har publicerat inlägget?
Aja, ni får stå ut med den där rubriken tills vidare! Kram


Draft: Jan. 7, 2010

Jag vill först bara säga att jag tycker att det är superkul när ni kommenterar! Det gör mig verkligen jätteglad! :) Känns som att jag har lite kontakt till er också då och inte bara ni till mig :)

Husturen i tisdags var framgångsrik, så nu har jag ett ställe att bo på. Amarin Mansion heter det. Det var stället de visade oss först på husturen och efter det ville man inte bo någon annanstans. Det är ett superfint lägenhetskomplex och här bor de flesta av utbytesstudenterna på thammasat university så det känns som ett bra val. Dessutom är det nära till unit. Man måste bara gå ca 10-15 min till floden och sen ta färjan över till andra sidan, vilken bara tar 2 min. Perfekt! Känns gansa charmigt att få ta båt till skolan ändå :) På kvällen igår träffades alla som bor amarin på taket för en liten välkommensfest. Supermysigt! Efter ett tag så bestämde vi oss för att gå ut på ett ställe och tog en taxi till andra sidan stan. När vi kom fram fick inte alla komma in för det var en som inte hade åldern inne, en som hade glömt sitt leg och en som hade glömt byta skor från flipflops till finare (typiskt att det var jag! :-) ), så det vara bara för oss tre att åka hem igen! Men det var helt okej för uppe på taket var det fortfarande fest. Så här ser mitt rum ut:

 



Ser ni? King size bed! Så nu är det bara att boka en biljett ner hit gott folk!






Den fina utsikten från balkongen:



Men kollar man åt ett annat håll, eller som på den här bilden, neråt så kann det se heeelt annorlunda ut:
 
Haha, en liten skräphög som granne :) Till vänster om min balkong står ett gammal ruckel till avdankat hotell. Men det går bra. Det är bara att sätta på sig glajjer med skygglappar åt sidorna och neråt. Nejdå, jag tycker faktiskt att det är ganska charmigt!

Jag har även hunnit haft mina första lektioner i thai rural development, consumer marketing och thai språkkurs. I de första två kurserna är det ju inte speciellt många utbytesstudenter vilket gör att man är ganska utsatt när läraren känner för att ställa frågor i klassen. Igår blev jag frågad nånting av läraren och refererad till som ’our swedish friend’ medan jag satt och skrev ett sms. Lite obekvämt :) Men i jämförelse med vissa thais är det nog ganska ok ändå, vissa pratar i telefon på lektionen mendan andra ligger och sover.
Thai språkkursen är absolut interessant men ack så knepigt med dessa olika tonlägen alltså. Det finns 5 stycken! Ett ord, 5 olika toner = 5 olika betydelser! En av personerna som jobbar på international office på unit kallas för 'ma' vilket betyder 'häst'. Säger man 'ma' med för högt tonläge betyder det 'hund'. Hon var väldigt noga med att man skulle säga hennes namn rätt för hon är ju absolut inte en hund. Nu vet inte jag om jag tycker att häst är så mycket bättre men jag ska göra mitt bästa för att försöka träffa rätt ton.

Första thai-lektionen lärde vi oss säga: hej, vad heter du, jag heter..., jag kommer från..., tack, varsågod och kyckling. Dessa ord användes sedan flitigt under dagen. Så det blev kyckling både till lunch och middag.

Universitetsområdet är ganska litet men det finns tydligen ett större campus lite utanför stan. Campuset där jag är ligger väldigt fint vid floden. Det finns en liten marknad precis utanför med en massa matställen och vissa av dem ligger precis vid vattnet. Här verkar man betala man lite extra för 'the river view'. Eller så var det bara att den engelska menyn hade högre prise än den thailändska :) Men det är rätt okej ändå för en rätt kostar runt 15 kr. Här är jag och några andra utbytesstudenter på en av matställena när vi lunchade härom dagen:






En ingång till universitetsområdet:

 

 

Något som jag tycker är väldgt roligt med bankok är att de säljer otroligt mycket olika saker på gatorna här. Här kan man få tag i det mesta, allt från mat till gamla mynt. De här två damerna tyckte att det var en bra idé att sälja löständer:

 

 Igår införskaffade jag en uniform. Eller ja, nästan fullkomlig iaf. Jag behöver en speciell svart kjol också, men den tänkte jag köpa på fredag när vi ska till ett köpcentrum som tydligen även säljer fina uniformer. Idag måste jag ta foton för mitt studentkort i skolklädsel så nu är det bara att svira om till uniform och leta upp en fotograf. Hare fint!


Det regnar!

Nu ni! Det regnar!! Jag vet inte speciellt mycket om klimatet i Thailand men jag trodde inte att det var speciellt vanligt med regn. Det är det kanske inte heller. Hur som helst är det ganska trevligt tycker jag. En liten kalldusch för stan skadar absolut inte. Nu är det väl inte speciellt kallt för den sakens skull men ändå. Man kanske inte direkt ser att det regnar men så här såg det i alla fall ut utanför min dörr i morse:

 

 

Och det här är min frulle, bestående av äppeljuice, luftbullar med ostskivor inpackade var för sig i plast, en förskräckligt söt joghurt (tydligen vaniljsmak. Jag tycker abslout att den ser ut att vara klädd i en naturell joghurts förpackning!) samt några oliver för att hålla en jämn salthalt i kroppen. De verkar inte direkt vara några större fans av frukost i det här landet, i alla fall inte den typen av frukost jag uppskattar. Men man tager vad man haver, jag tycker det blev ganska smarrigt ändå!

 

Nu ska jag springa till bussen. Jag hoppas det slutar regna snart annars blir det blöt katt på lägenhetsrundan. Ha en bra dag ni alla! Vi hörs senare!
Kramar


Hej alla nära och kära, söta och rara!

Äntligen har jag fått tumme ur och styrt upp en blogg. Jag vet inte riktigt var jag ska börja bara. Jag vill ju inte tråka ut er redan i mitt första inlägg men jag har sa mycket att berätta tycker jag. Jag ska försöka fatta mig kort.

Alltså, resan hit gick fint och allt. Eftersom jag flög med ett indiskt flygbolag så fick vi indisk mat. Väldigt god men sjukt stark! För att släcka törsten fick vi en citromljuice. ’Gud vad gott’ tänkte jag, men ack där var jag för snabb. Den härliga juicen smakade som om att den bestod av: 2 dl vatten, 1 krm citronkoncentrat, 2 msk socker och 5 msk salt. Näe, rätt gissat, inte supergott direkt. Men aja, den gick ju ner.

Så landade jag i bangkok på söndag mogon runt kl, 10 . På flygplatsen kom en taxinisse och hämtade upp mig som guest houset jag bor på hade skickat. Jag är osäker på om han faktiskt bodde i sin taxibil eller inte, men det såg ju onekligen ut så i alla fall. Härlig deko!

 


Mitt mål var att vara vaken ända tills kvällen för att kunna sova hela natten innan jag skulle till skolan idag. Det var lättare sagt än gjort kan jag säga. Efter att ha varit vaken i närmare 30 timmar med bara några småslumringar på flyget var jag tvungen att ta en powerrnap på eftermiddagen. På kvällen tog jag en öl på terassen där jag mötte två amerikanska utbytesstudenter som bor på samma guest house som mig. Efter det gick vi till en lokal ’restaurang’, typ ett skjul med plastutemöbler. Vi lyckades beställa det vi ville ha med hjälp av teckenspråk. Killen som var med tyckte om groda han så det blev hans middag. Inga konstigheter.

 
Öl på terassen


Första dagen i skolan förlöpte smärtfritt. Jag hade inga föreläsningar utan bara en orientation day med de andra utbytesstudenterna på samma program. Vi är typ 10 stycken. På onsdag är det en till orientation day för alla utbytesstudenter på hela unit. Det blir nog kul!

Ja just det, jag måste skaffa mig en skoluniform också. Den måste man ha på sig på proven och om man håller en presentation. Den består av en vit blus, svart kjol, svarta skor, ett skärp, speciella knappar man måste sy på sjkortan och en brosch. Dessutom finns det vissa regler angående vardagsklädseln man borde följa. Jag lyckades bryta varenda en av dom redan den första dagen. Tydligen så är det inga shorts, inte för korta kjolar, inga linnen med tunna axelband och helst svarta skor om gäller. Allt helst svartvitt. Jag hade på mig: korta svarta shorts, ett grönt linne med skapligt tunna axelband samt ett par gråa skor. Efter skolan gick jag ut på shoppingtur fört att göra min garderob lite mer universitetsvänlig. Det gick sådär men jag får göra ett nytt försök en annan dag. De får stå ut med min inkorrekta klädsel tills vidare.

Så här ser det ut där jag bor just nu:
 



Det är en liten väg utanför huset där jag bor. Men tro det eller ej, man hör faktiskt ingenting av trafiken för guest houset ligger in på en liten väg bland en massa andra hus.




I morgon ska jag gå på en housingtur som arrangeras av universitetet. Då går vi runt och kollar på lägenheter man kan hyra. Jag vill helst bo nära universitetet, gärna med gångavstånd. Jag tog nämligen bussen till skolan i morse och det var en upplevelse för sig kan jag lova! Men det berättar jag mer om en annan dag. Det är inlägget blev ju inte speciellt kort direkt... Sorry för det :)

Nu ska jag ut och ta mig ett dopp i poolen :)

Jag hoppas ni alla har det bra där hemma!

Puss och kram

 

                                                                                             

 


RSS 2.0