Halong Bay och Leninparken.

Hej pa er! Nu sitter vi pa ett cafe pa flygplatsen i Hanoi och vantar pa att boarda planet till Luang Prabang i Laos. Dagarna i Halong Bay var underbara! Det var riktigt fint vid kusteen. En massa grona bergsoar och stora stenar. Jag ar ju forskrackligt dalig pa beskriva den fina miljon marker jag. Tyvarr kan jag inte ladda upp bilder just nu men jag ska gora det nar jag kommer tillbaka till Bkk sa ni far se.
Vi bokade en paketresa som bestod av en natt pa en bat, turistturer och en natt pa ett hotell pa Catba Island. Resan borjade med att vi blev uppgraderade till en lyxigare bat, da tydligen fa turister bokar den mellanklassen vi bokat. Tack for den! Efter 4 timmar i en minibuss gick vi pa baten som sag ut att vara tagen ut pippi pa de sju haven. Fast i lite battre skick. Superfin matsal och mysiga hytter. Nar vi kommit en bit ut fran Halong City stannade vi till vid en vik och det vardags for dagens forsta aktivitet, trekking genom en grotta. Vi slapade oss genom grottan och tog varenda mojliga genvag for att komma ut snabbare. Det var sjukt varmt och svetten bara rann! Usch, vad jag ogillar aktiviteter i hetta! Val nere igen var det dags for aktivitet nr. 2. Kajakpaddling. Alltsa en stangd kanot med tva sitthal i.  Lisa var livradd och trodde att vi skulle valta, hamna uppochner och drunkna. Jag ar ju sjalv inte direkt en stjarna pa att paddla. Nar pyret och jag paddlade med mamma, pappa och en massa kompisar i dalarna for ett par ar sedan fick nagra i sallskapet vanda om och komma och radda mig och pyret da vi fortfarande inte natt mal en timme efter alla andra... Sa Lisa och jag holl oss nara start/mal och satt mest och solade i kajaken. Pa kvallen satt vi pa soldeck med de andra pa baten och drack ol och kollade pa stjarnorna.

Nasta morgon akte vi till en annan o och skulle pa cykeltur. Det var aterigen 40 grader varmt, kander som 60 sa vi bestamde oss for att cykla en sa lange vi tyckte det var kul och sen vanda. Det blev till forsta uppforsbacken. Vi sattes oss pa batens soldeck i skuggan och drack cola istallet. Nart de andra kom tillbaka akte vi  vidare till en monkey island utan apor. Har hoppade vi i vattnet och baddade. Haaarligt svalkande!

Natten spenderade vi pa ett hotell pa Cat Ba island. Har hade vi visst inte blivit uppgraderade och hamnade i ett mogelrum pa 6e vaningen utan hiss. De trapporna gick man inte upp for i onodan vill jag lova. Pa kvallen nar vi skulle sova upptacker vi att det inte finns en dosa till aircon. Sa jag blev tvungen att ga ner till receptionen och fraga hur aircon funkar. Jaha, ni har ingen dosa va? sager de da och stracker en dosa i handen pa mig. Tydligen ar det ett sparknep hitellet tog till for att fa turisterna att dra strom. KUl. Det var bara att ga upp for de 10000 trappstegen igen. Nasta dag kom baten och hamtade oss igen och vi akte tillbaka till Hanoi.

Idag var sista dagen i Hanoi da vi akte till Leninparken. Angie tipsade oss innan vi akte om att den var vard att se. Nar vi kom fram var dar bara en neda stor byggarbetsplats! En massa grus, sand och gravskopor sa langt ogat kunde na. Vi gick vidare till en liten sjo bredvid, dar Lisa kopte rishattar och vi drack kaffe. Det var alldeles for varmt att vistas utomhus sa vi tog en moppetaxi till ett internetcafe dar vi slappade ett tag innan vi gick till en airconditionerad vinkallare och at lunch. Vid halv fyra kom en skraltig gammal bil och hamtade oss for att ta oss till flygplatsen. Aven han korde efter Hanois enda trafikregel, handen pa tutan och gasa! Ett under att vi kom fram hela! Nu ropar de ut att det ar dags att boarda.
Vi hors i Laos!





Kommentarer
Postat av: Cicci

Ja ni verkar ju ha kul! Jag själv önskar att det ska bli nästa söndag så att jag vet att du är hel. Ja det var en upplevelse i sig när Alex och du skulle paddla ihop. Ni var ju inte precis synkade, Alex satt och skrattade läppen av sig så att han inte kunde hjälpa till och paddla och du var arg som ett bi. Ja det är ju tur att det gick bättre för Lisa och dig. Alex är på väg från London till Norge nu så nu är i alla fall han nästan säker. Måga kramar och pussar från Mamma

2010-05-22 @ 19:33:12
Postat av: Angelica

Kan du uppdatera din blogg nu? har sitter jag pa mitt lyxhotell, med ingenting att gora. internet kostade 125 baht for en halvtimme, och sa har du inte ens uppdaterat bloggen?? fii faaan. nu ska jag se om jag kan hitta ett 7\11 sa att jag kan handla lite snarr. hehe. puss

2010-05-26 @ 07:28:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0