Phi Phi.

Sådärja, då är vi tillbaka från Phi Phi igen. Det var en riktigt härlig helg!

Resan började i torsdags kväll med att vi fick varin klisterlapp att sätta på tröjan med vår destination på. Så att man inte skulle komma bort. Det kändes lite som att vi var på gruppresa med PRO. Fast med tanke på hur virrig jag blivit på sistone så var det nog bra att det var någon som hade koll på mig.




Bussresan var bra, vi sov mest hela vägen. Lite stela i lederna, efter 14 timmar i bussen, anlände vi till krabi vid 9 på morgonen. Därifrån åkte vi båt till Phi Phi. Vi mötte upp de andra från amarin och checkade in på ett hotell. Vi använde våra thammasat prutningsskills och fick ner rumspriset från 1200 till 800 Baht per natt. Stolta! Amarinfolket hade av någon anledning fått för sig att de skulle gå/klättra uppp till öns utsiktspunkt mitt på dan i stekande hetta. Angie och jag tyckte det var en vansinnig idé och tog våra handdukar och lade oss under ett parasoll på stranden. Vi tänkte svalka oss med ett bad i havet, men där tänkte vi ju helt fel! Vattnet var kroppstempererat och på de riktigt grunda ställena brände man sig när man gick i! Inte helt ok.

Stranden. Här är det ebb.



Framåt kvällen köpte vi öl och satte oss på ett par bänkar och kollade på solnedgången.

Geoff, Elvia, Angie och Marco.




På kvällen åt Angie och jag mat på en italiensk restaurang, lasagne och pizza. Underbart att vara på en ö där alla restauranger serverar västerländsk mat!


Andrew antog utmaningen att äta en 800 grams hamburgare med coleslaw, lökringar och pommes. Klarade han att äta upp det inom 30 minuter så fick han maten gratis. Annars fick han betala 500 Baht (ca 100 kr). Haha, ni ser ju på bilden, det blev ingen gratismat där inte!



Efter maten gick vi till strandklubbarna apache och slinky och kollade på eldshow.



Där träffade Angie helt otippat på en vän hemifrån som var ute och reste med en kompis.
Jag, Angie, Patrik och Jonas.


Vi avslutade kvällen med ett nattbad innan vi gick hem och sov i 6 timmar för att sen åka på en heldags snorklingtur. Note to self: Åk aldrig båt när du druckit öl kvällen innan och fått alldeles för lite sömn. Jag hängde över relingen och var inte riktigt i form där ett tag. Men det tog sig lite senare efter en powernap på stranden.



Angie och jag vid första snorklingen. Vi var skapligt glada att komma ur den gungande båten. Jag märkte att jag inte var helt fokuserad den här dagen. Jag simmade runt utan snorkel ett tag och fick mig en rejäl kallsup när jag under vattnet tog ett djupt andetag med öppen mun.



Vi åkte vidare till nästa ö.


Andra snorklingen vid mosquito island. Helt sanslöst fina korallrev! Ser ni firrarna?
Jennifer, Geoff, Angie och jag.



Vi fortsatte till Monkey Island där vi träffade på de här söta aporna.




En sån här båt åkte vi i.


Det var rikgtigt mäktigt att åka runt bland alla öar. Jag älskade naturen! Fint som tusan, men det blir inte riktigt rättfärdigat på bild.





Vi åkte in i den här viken och tog oss ett dopp.



Angie, Nita och jag.



I viken.



Sen åkte vi till Maya Bay där filmen 'The Beach' med Leo DiCaprio spelades in.


The Beach.


Där gick vi in i djungeln och över till andra sidan ön. Precis när vi kommit fram och jag var på väg upp på en klippa för att kolla på utsikten skrek någon längre fram att det var en orm där. Så jag la benen på ryggen och sprang tillbaka till andra sidan igen.


Kort taget från stranden.


Hopp, hopp.



På vägen hem gick solen ner. Tjusigt!






Vi åkte runt hörnet på en ö och då blev det storm och galet vågigt.


Saltvattnet sved satan i ögonen så Angie och jag satte på oss snorkelögonen. (haha, vad heter glajjerna egentligen?)


Vi gick hem, putsade upp oss och gick ner till slinky igen på kvällen.


På söndagen var det redan dags att åka hem. Angie hade möte med sin presentationsgrupp i skolan på måndagen och jag hade två arbeten som skulle skrivas till måndagkväll. Vi skulle åka buss hela natten och komma fram till bkk kl 5 på måndag morgon. Vi var inte speciellt bekymmrade över det eftersom resan ner hade gått så smärtfritt. Men aj så det kan bli. Vi hamnade i en gammal skruttig buss och de enda platserna som fanns kvar var de längst bak. Skitbra egenltigen, OM man sitter själv där bak. Men nu var vi fem faranger som trängdes på rad i varsin brun skinnstol gjord för asiatiska rumpor. Tyvärr så verkade busstillverkaren tycka att det var överflödigt med stötdämpare så vi satt och hoppade i stolarna hela vägen till bangkok. Det blev inte mycket sömn där inte! Men allt gick bra till slut. Vi kom fram hela i alla fall.

Det var den resan det. I slutet på nästa vecka åker vi till Laos för att sedan fortsätta till Chiang Mai och Chiang Rai i norra Thailand, där vi ska vara under Songkran (Thailändska nyåret, en festival där man kastar vatten på varandra och som även är anledningen till en veckas skollov). Häromdagen ringde Lisa och sa att hon bokat en biljett till hit!! Det kommer bli sjukt kul! Hon kommer den 17 maj och sen åker vi hem 29 maj på kvällen. Så då blir det resa av! Vi hade tänkt hinnan med både Kambodja och Vietnam på 10 dagar. Har någon varit där (du kanske Olin?) och har tips på vad som är kul att se och göra?

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på en film. Vi hörs! Puss och kram

Kommentarer
Postat av: Angie

cyklop, hjärtat. CYKLOP!! (inte snorkelögon...):P

2010-04-01 @ 04:25:17
URL: http://angeelicasvensson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0