Rödskjortor

Rödskjortorna börjar lugna ner sig här i Bangkok nu. I söndags var här runt 100.000 demonstranter och nu sägs det att det bara är runt 10.000 kvar. Det rödskjortorna har sysselsatt sig med de senaste dagarna är att samla sitt blod för att sedan hälla det framför regeringsbyggnaden. 300 liter fick de ihop. Tanken var att ministrarna måste "gå över blod" för att jobba. Man förstår ju poängen men det är jävligt äckligt och sjukt ohygieniskt. Dagen efter kastade de påsar med blod på premiärministerns hus. Freeescht.
I tisdags gick vi ett par stycken från amarin ner till området där demonstranterna håller till. Det var under tiden då många av demonstranterna hade marscherat till regeringsbyggnaden för att skvätta blod så det var ganska tomt. Rödskjortorna var riktigt trevliga, de vinkade och log när man gick förbi.

Trots att antalet demonstranter börjar sina så står fortfarande militärer och poliser utplacerade runt om i stan. Idag när jag gick till skolan och kom upp för trappan till bron så stod där två militärer varav den ene toklog och skakade hand med mig. Haha, de är ju härliga thailändarna!

De här militärerna stod vid färjan idag. Inte för att det såg ut som att de jobbade speciellt koncentrerat direkt, men de var där i alla fall. Jag tycker så synd om dem i sina uniformer, hjälmar och boots. Det måste verkligen vara outhärdligt varmt!



Bilder från i tisdags.






Poliser på rad.



Som turist kan det vara smart att under den här veckan hålla låg profil för att inte hamna i onödigt trubbel. Alltså borde man varken bära röd eller gul tröja eftersom det är färgerna för de olika politiska sidorna i thailand.
De här två nissarna var ju riktigt roliga. Dum i rött och dummare i gult. De trodde säkert också att de hamnat mitt i någon sorts stadsfestival när de kom till gatan med alla demonstranter. Haha ;)


Kolla tjejen som posar under t-shirten längst till höger :)


Nu måste jag absolut sätta fart och plugga till thaitestet. Imorgon sätts våra skriv- och läskunskaper på prov!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0