Judgement Day

I morgon kommer högsta domstolen i Bangkok att meddela domen i ett väldigt uppmärksammat mål. Det gäller den förre premiärministerns (Thaksin Shinawatra) förmögenhet. Han har lurat den thailändska staten på en massa pengar bl.a. genom att han sålde sitt telebolag och inte betalade skatt på det. Hans tillgångar frystes och i morgon tas beslutet om han får behålla pengarna eller inte. Jag vet inte allt för mycket om det här men nåt i den stilen är det. Det gäller en sanslöst stor summa pengar, 76 miljader baht som motsvarar nästan 20 miljarder kronor!
På grund av detta kan det bli ett himla ståhej i stan imorgon. Hans anhängare (red shirts) förväntas ställa till med  liv oavsett hur domen blir. Vi har därför mer eller mindre fått utegångsförbud. Föreläsningarna i morgon är inställda och våra professorer har sagt till oss att undvika offentliga platser, helst ska vi hålla oss hemma. International Office på Thammasat har skickat mail där de uppmanar oss att ta det försiktigt och absolut inte bära några röda kläder imorgon. Så det gäller att hålla låg profil.. Men ni behöver inte vara oroliga där hemma! Imorgon kväll ska vi bara stanna hemma i vårt trygga bo, dricka öl på taket och kolla på spektaklet på avstånd. Kanske blir det fyrverkerier, vem vet!

Annars då? Jo, vi har börjat öva att lära oss bokstäverna och skriva på Beginning Thai lektionerna nu. Det är ganska roligt faktiskt. Känns som att man är tillbaka i grundskolan och tränar skrivstil med Kerstin.
Jag gillar verkligen våran thai-lärare skarpt. Hon är så där härligt förvirrad och samtidigt positiv. När vi gjorde hörförståelseprovet i fredags så berättade hon ju en historia om en kille och en tjej (John och Malee) som var på restaurang och åt, och så skulle vi skriva ner vad de hade beställt osv. Mitt i historien så stannar hon upp, rynkar pannan och säger med ett leende: "I forgot the name of the girl, what was her name..?" Hela klassen börjar asgarva, någon svarar henne och hon skrattar till. "Aaaah, Ma-leeeee!! Of course... I forgot!" Sen fortsätter hon historien. 
Igår meddelade hon att vi kanske kommer att ha prov på skrivandet nästa fredag. "If we are ready. If not, we will do it later." Haha skön inställning!



Imponerande, tycker ni inte?


Kommentarer
Postat av: Cicci

Hej Gumman, ja nu är det bäst att du stannar hemma hela dagen, och för guds skull du som ibland virrar till det tänk på din klädsel. Jag kommer ihåg att du hade fel skor på dig en gång och fick därför inte komma in på en bar eller vad det var, så var försiktig.

Din fina textövning är verkligen precis som när du övade skrivstil, kul! Känns som man har småbarn igen. Kram mamma

2010-02-25 @ 18:25:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0