Chinese new year, yello wrestling och pomelo.

Hej hej alla! Jag har just kommit tillbaka från en utflykt. I helgen är det chinese new year och Pii Maa (minns ni? Det är hon på universitetets international office som absolut inte är en hund, utan en häst) hade bjudit hem alla som bor på amarin för att äta en chinese new years måltid. Hennes föräldrar är visst från china men Pii Maa är född här i Thailand. En festmåltid är ju inget man tackar nej till! Vi var ett gäng på runt 15 personer som åkte hem till henne och hennes familj. Det var jättetrevligt, mycket interessant att få höra lite historier om högtiden och maten var supergod. Alla var däremot otroligt trötta och sega. Jag tror inte någon av oss är speciellt van vid att vara ute i värmen eftersom man försöker hålla sig inomhus på dagarna då det är så förskräckligt varmt och fuktigt här! Jag vet att ni inte gillar att höra mig klaga över hetta där hemma i kylan men man kan faktiskt lida av värme också :) Och värre blir det har jag fått höra. Usch och fy!


Pii Maas fina hus.


Pii Maa. 'Pii' betyder något i stil med 'äldre syster'. Mina thai-kompisar i skolan kallar mig 'Pii Jess' eftersom att jag är så gammal. Tack för den :)



Buffén.




Vi fick varsin rökelsepinne som man skulle krama mellan handflatorna samtidigt som man blundar och önskar sig något (alternativt ber till andarna? Jag missade delar av den instruktionen)


Pii Maa visade oss runt i huset. Ett av rummen var ett buddha/be rum.




Efter lunchen åkte vi till en marknad, där vi matade stora kattfiskar och strosade runt en smula.


Angie och firrarna


Det här var nog en marknad som inte så ofta besöks av turister för vi hörde folk säga 'kolla västerlänningarna' när vi passerade.
 


Igår fyllde en amerikan här på amarin 20 och det var jello wrestling på taket. Två andra amerikaner brottades om den sista burken av en eftertraktad importerad amerikansk läsk som tydligen inte finns att köpa här i thailand. Så de fyllde helt enkelt en barnpool med gelé och gjorde upp! Vi andra radade upp oss som publik med varsin öl i handen. Haha, det var ganska kul att kolla på faktiskt. Såg otroligt kladdigt ut och det skvätte åt både höger och vänster.

Jag och födelsedagsbarnet Steve.


I med gelén i poolen.



De tävlande. Jennifer och Josh.



Haha, kladdigt värre.




Jag har även funnit min nya favoritfrukt – pomelo! Det ser ut som en megastor grön apelsin och smakar som en blandning av apelsin och grapefruit. Jag har köpt den av gatuförsäljare varje gång jag sett den men den är ganska sällsynt, oftast säljer de melon, papaya och ananas. Så häromdagen när jag och Angie var och handlade i en välsorterad matbutik frågade jag efter pomelo, då jag inte hade någon aning om hur den ser ut eftersom jag alltid köpt den färdigskalad förut. Den såg ju ut som en apelsin så det kan ju inte vara svårt att skala den själv tänkte jag och antog utmaningen. När jag senare skulle ge mig på den rackarn visade det sig vara svårare än jag trott. Det visade sig att pomelon består av  60% skal, 10 % hud (den där vita huden som är runt varje enskild klyfta) och 30 % fruktkött. Det tog mig säkert en halvtimme att få bort allt skal på den och när jag äntligen började skymta fruktkött hade jag absolut ingen lust att pilla bort all hud också. Huden på apelsinen äter man ju så det går nog bra tänkte jag och skar upp små bitar. Tjena! Pomelons hud är förskräckligt besk! Så där satt jag, besviken med mina beska bitar av pomelon som i slutändan inte var större än en apelsin. Usch, vilken besvikelse. Fruktgubbarna ska ha cred som lyckas skala de där monstrerna.

Så här såg den ut när jag började skala.
 

Den här lille grejjen var allt som blev kvar.


I fredags var det strömavbrott i skolan så varken hissar, lampor eller air con fungerade. Det hindrade inte våran beginning-thai-lärare från att låta oss knalla upp för trapporna till klassrummet på åttonde våningen och hålla en lektion i över 30 graders värme utan minsta cirkulation! Alla utbytesstudenter höll på att avlida i värmen medan läraren hade en extra kavaj över tröjan. Som tur var förstod hon att hon inte kunde hålla oss i klassrummet länge till så vi fick gå efter halva lektionen.

Varmt som attan.
 


Det var extremt skönt att sätta sig på färjan och känna vinden efter den lektionen!

Nu borde Angelica komma hit vilken sekund som helst. Vi ska beställa pizza till middag för att skapa en stabil grund innan vi går ut ikväll. Det har varit mycket fest den här veckan men hey, är man utbytesstudent så är man! Kul har vi i alla fall!


Kommentarer
Postat av: Cicci

Hej piiJess,det ser ut som att ni aldrig har en lugn stund där borta i Thailand. Nu verkar det ju som att det är så det ska vara när man är utbytesstudent. Kul att ni fick komma hem till den andra Pii (vad det nu var hon hette) och se hur en "vanlig" thailändare bor eller är hon rik kanske? Huset var ju väldigt flott må jag säga. Ha det fortsatt bra med att fira det nya året. Kram Mamma

2010-02-13 @ 15:14:22
Postat av: jessica

Hej mami! Haha, det är inte mycket vila här minsann :) Ja det var verkligen superkul att se hennes hus men jag tror nog att hon har det rätt gott ställt. De hade även en currypastafabrik i trädgården. Ikväll var vi på en restaurang som hade svensk mat och åt köttbullar med potatismos! Hur gott som helst :) Hörs snart! Puss

2010-02-14 @ 19:20:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0